Marrakech

”Den Røde By”, som Marrakech kaldes, er et magisk sted fyldt med markeder, haver, paladser og moskeer, og byen er gennem de seneste år blevet kåret som et af verdens bedste rejsemål af Tripadvisor.

Byens medinakvarter er helt unikt og er blevet udpeget som UNESCO verdensarvområde, særligt takket være den tusindårige historie og den særlige bebyggelsestypologi kaldet riader, som byen rummer mange fine eksempler på.

Souken i Marrakech udgør det største marked i Afrika med over 4000 stande, og der bliver produceret rige mængder af både lædervarer, tæpper, keramik, træskærearbejder, metallamper og smykker, så det kan let tage hele dage at gå på opdagelse i de snoede passager, se de små gårdhaver og det historiske medinakvarter.

Shopping i Marrakech er ikke som alle andre turistmål, og du skal være parat til at forhandle, drikke te og socialisere, hvis du vil gøre en god handel. Som regel kan prisen reduceres til under halvdelen af den oprindelige pris.

Som udgangspunkt er det bedste råd at lære vejen fra hotellet til hovedpladsen Jemma el Fna, som alle lokale kan hjælpe én med at finde tilbage til, og så ellers at acceptere, at det er ret normalt at fare vild i Soukens mange specialmarkeder for læder, smykker krydderier, trævarer, tæpper mv. de første dage.

En anden måde at lære medinakvarteret at kende på, er at gå en tur på bymurene – eller du kan spadsere eller cykle langs voldene.

Der er ligeledes mange fine parker til afslapning samt gå- og løbeture. Særligt Jardin Majorelle er en smuk og farvestrålende oase i byen. De mange historiske paladser og riader byder også på både ro, skønhed og skygge på dage, hvor det bliver for varmt midt på dagen.

Om klimaet
Om storkene
Se billeder fra Marrakech