A taste of Morocco

Rejseperiode fra d. 21-28.10 2017

Efter kun godt 4 timers flyvetur lander vi i en fortryllende og anderledes verden i den UNESCO fredede kulturby, Marrakech. Marrakech er indbegrebet af 1001 nats eventyr, og tilbyder et væld
af oplevelser med fantastiske paladser, parker og ikke mindst Souken, der med 4000 butikker er den største i hele Afrika.

Kurset er for alle der elsker mad og rejser, og sammen med køkkenchef Henrik Klem og bestyreren Omar fra “Riad of the Storks”(som kender byen som sin egen baglomme), går vi på opdagelse i byen, med et særligt fokus på madlavning, krydderier og den lokale kultur.
Vi kommer bag om facaden på den Marokkanske madkultur, hvor vi oplever hvordan de lokale spiser, og vi besøger senere Berberlandsbyen, hvor Omars familie bor, og hvor vi skal lære at bage brød på 3 traditionelle måder, lave smør i en ”udhulet ged” og slagte de økologiske kyllinger som vi selv skal spise. Endelig tager vi på en udflugt til kystbyen Essaouira, hvor vi køber vores egne fisk og skaldyr, som tilberedes på en improviseret havnerestaurant.

Vi lægger vægt på en god gruppedynamik, på at alle har det godt, og at ingen går alene rundt, med mindre man selv ønsker det. Vi vil gerne have tid til både personlige snakke, grin og hygge samtidig med, at vi tilbereder den dejligste mad, så derfor er holdet på maksimalt 14 deltagere.

I løbet af ugen, lærer deltagerne at lave de mest traditionsrige Marokkanske retter som Tagine, CousCous og Tanjia, og de får et indblik i den mangfoldighed af krydderier som der findes i landet.
Madlavningen forgår i samarbejde mellem Omar Aatabi som kender alle de lokale tilberedningsteknikker og krydderier, og køkkenchef Henrik Klem som er uddannet kok og konditor. Henrik har arbejdet med international mad i mange år, både som køkkenchef og hotelejer og er fascineret af den Marrokanske madkultur, der med sin smag og farver bringer alle sanser i spil. Han vil være med alle dage, til at rådgive, inspirere og komme med inputs undervejs.

Der bliver rig mulighed for at købe ind, når vi går på opdagelse i Souken, hvor man kan købe krydderier, oliven og mange af de andre delikatesser, og flybilletten inkluderer 2 x 20 kg baggage.

SE MERE OM OPHOLDET I PROGRAMMET HER